Şanlıurfa’da Çölyaklılara koronavirüs yardımları

KAYMAKAMLIKTAN ÇÖLYAKLI HASTAYA YARDIM ELİ

Şanlıurfa Suruç ilçesinde Kronik rahatsızlığı bulunan Çölyakli hastaya Kaymakam Aktaş’tan yardim eli uzandı.

İlçeye bağlı Mürşitpınar sınır köyünde ikamet eden Mehmet Çankaya isimli Çölyak hastası Kronik rahatsızlığı nedeniyle bir hafta önce yakınları tarafından Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Doktorların müdahale ettiği Çölyak hastası Çankaya bir haftalık tedavisinin ardından taburcu edilerek tekrar evine gönderildi.

Ülke genelinde Corona Virüs ( Covid-19) önlemleri kapsamında 65 yaş üştü ve kronik hastalığı olan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanınca hasta olduğu için evinden çıkamayan ve ev ihtiyaçlarını karşılayamayan 38 yaşındaki Mehmet Çankaya sosyal medya üzerinde verilen yârdim hattını arayarak kendisine yardım edilmesi talebinde bulundu.

Konudan haberdar edilen Suruç Kaymakami ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş Colyakli hastanin durumuna sessiz kalmayarak yetkililere yardim edilmesi konusunda talimat verdi.

Talimatı ardından harekete geçen Ilçe SYDV Müdürü Mehmet Koç , Suruç Çölyak yaşam ve farkındalık Derneği başkanı Mehmet Emin ERGÜVAN ile birlikte hasta vatandaşın talepte bulunduğu ( glutensiz ekmek ve un) gibi
temel ihtiyaçlarını alarak kendisini evinde ziyaret etti Baskan Aktaş’ın selamini iletti.

Yetkililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çölyak Hastası Mehmet Çankaya ” Allah devletimizden Kaymakam beyden razı olsun ,hasta olduğum için ihtiyaçlarımi alamamistim Sagolsun Kaymakamimiz bizlere devletimizin sıcak yüzünü bir kez daha gosterdi sonsuz tesekkur ediyorum “dedi.

Öte yandan Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Kenan Aktaş ” Halkimiza hizmet etmek bizim birinci vazifemiz.Tüm kardeşlerimizin yanindayiz.Cölyak hastasi kardesimizien kısa zamanda evinde ziyaret edecegim geçmiş olsun” dedi.
Zeki Altundağ          

KAYNAK:https://www.urfadasin.com/kaymakamliktan-colyakli-hastaya-yardim-eli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir