Manisa’da proje kapsamındaki Savunuculuk eğitimi sonucunda ortak karar olan kanun değişikliği için, Antalya ilinde yapılan Çölyak lobi çalışmasına katılım sağlandı. Çalıştaya katılan 20 Çölyak Dernek Başkanları tarafından TBMM de Tüm dernekleri temsil etme (sözcü) yetkisi Manisa ve Şanlıurfa Dernek başkanlarına verildi.

3 Mayıs 2016 tarihinde TBMM ne Kanun değişikliğinin lobi çalışması amacı ile grubu bulunan tüm siyasi parti temsilcilerini ziyaret ederek Çölyaklıların her Türk vatandaşı gibi gıdalara ulaşma ve yeme özgürlüğünü kazanabilmesi için yapılması gereken çözümlerin Meclis tarafından Araştırılması istemi ile Çölyak Araştırma Komisyonu kurulması talebimiz ilettik.

4 Mayıs 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulunda, Grubu bulunan 4 partinin ortak imzası ile Çölyak Hastalığının sorunları ve çözümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergesi kabul edildi.

Türkiyede’ki Çölyak dernekleri olarak kanun değişikliği çalışmalarına odaklandık ve Eğitimin bittiği tarih olan 19 Aralık 2016 dan 19 Aralık 2017 tarihinde sonlanan TBMM de Çölyak Araştıma Komisyonu çalışması yaptık.

TBMM de sağlık alanında 4 partinin ortaklaşa imzaladığı Meclis Araştırma Komisyonu Türkiye tarihinde ilk olma özelliği taşımaktadır.

TBMM de 4 ay süren Komisyonun çalışmalarının her hafta yapılan toplantılarına Türkiye Çölyak Dernekleri Sözcüsü olarak komisyon görevlendirilmesi ile katılım sağladık.