Glütensiz Anadolu Mutfağı

Glütensiz Anadolu Mutfağı

Evinden dışarı çıkmayanların akşamını güzelleştirecek bir tarif de benden gelsin.

Evde hareketsiz kaldığınız şu günlerde ağır kalorili ve sağlıksız yiyeceklerin aksine, hafif sayılabilecek glütensiz, ilave şekersiz, kendi doğal aroması ile taçlanmış bir tatlı tarifi hemde.
Takip edenler bilir;
Glütensiz beslenmeye hayat verme çabamın 10.yılındayım.
Bu çaba dahilinde nice proje geliştirip, toplumla buluşturdum.
O projelerimden bir tanesi de; “Adım Adım Anadolu Seyyah Yemakname Projesiydi.
Yani glütensiz Anadolu mutfağını tespit edip, kayıt altına almanın yanı sıra, Anadolu’nun en babaanne lezzetlerini de glütensizleştirme projesi.
İşte bu proje kapsamında kayıt altına aldığım glütensizlerden bir tanesinin yapılış şeklini sizinle paylaşıyorum.
Glütensiz Anadolu Mutfağı

Anadolu Lezzetlerinden Elma Hoşulu

*    10 Adet Sarı Elma
*    1 Su Bardağı Dut Pekmezi
*    1,5 Lt Su
*    4 Tane Tarçın Çubuğu
Elma Hoşulu için Yapmanız gereken tek şey, pekmezi su ile karıştırıp, içerisine tarçın çubuklarını ve elmaları ilave ederek 5 Dk kaynatmak. (Şire kaynama dercesine vardıktan sonra 5 Dk)
Daha sonra elmaları kaynayan şirenin içerisinden alıp yan yana sıkışacak şekilde fırın tepsisine dizin.
İlk fırınlamada 180 dereceyle 10 Dk, ikinci fırınlamayla 140 dereceyle 20 dk.
Elmayı fırnlamdan önce sıcak şireyle yumuşatmamızın sebebi, fırın ısısıyla kristalleşmesini önlemek.
Çünkü bu tatlı hafif soft ve kaymak kıvamında olmalı.
Keyfiniz bol olsun. Evde kalmaya devam edin.
Glütensiz Anadolu Mutfağı
Zeki Müren’nin dediği gibi “Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak.”
[rev_slider alias=”Home1″][/rev_slider]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir